3D Camcarpet

"3D Camcarpet, på plats där det händer"

LEDventure har den svenska agenturen för produkten 3D Camcarpet. 3D Camcarpet är en teknik, där en specialtillverkad matta placeras på en precis plats för att genom en kamera upplevas som tredimensionell.
Tekniken är enkel och det enda som krävs är att arrangemanget där budskapet skall exponeras är tv-sänt.

De senaste 15 åren så har produkten använts av ligor, föreningar och företag över hela världen för att hjälpa dem att öka sina reklamintäkter och öka sponsorernas mediaexponeringsvärde.

Idag finns 3D Camcarpet närvarande i 35 nationella fotbollsligor, såsom Bundesliga, Serie A, La Liga och J. League.
Klubbar som utomlands använder sig av 3D Camcarpet är bla FC Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Milan, Real Madrid, FC Barcelona, Galatasaray och FC Porto

Vi på LEDventure är stolta att i Sverige ha SEF och Svenska Fotbollsförbundet som kunder. Som svensk fotbolls huvudsponsor har Svenska Spel valt att använda mattorna på samtliga arenor i Fotbollsallsvenskan och där Svenska Landslaget spelar.

De största fördelarna med en 3D Camcarpet är att reklambudskapet kommer i direkt anslutning till spelplanen utan att för den delen påverka varken spelarnas säkerhet eller åskådarnas sikt.

Placeringen längs med den förlängda mållinjen på fotbollsmatcher är numer ansedd som den allra mest åtråvärda reklamplatsen på en fotbollsplan, då den ständigt är synlig och ger ett enligt mätningar enormt mediavärde.

3D Camcarpet, en position framför alla andra

3D Camcarpet ger en sponsor möjligheten att synas på en position där vanliga reklamvepor, skyltar eller LED-banners inte är tillåtna, nämligen i direkt anslutning till spelytan. Detta ger reklambudskapet en optimal visuell exponering.

Det är vida bevisat att denna position är den mest värdefulla inom många tv-sända arrangemang. Inte bara under arrangemangets genomförande utan även under repriser och highlights, som visas efteråt i andra sammanhang och online.

Då 50-80% av värdet i ett sponsorskap inom fotboll genereras genom tv, så är 3D Camcarpet det mest optimala sättet att förstärka synligheten och medvetenheten av en sponsors reklambudskap. Därigenom är det också den bästa placeringen för att få en ekonomisk återbäring av sitt sponsorskap.